Llegenda CD2
Marxa Cristiana, encàrrec de la esquadra Gamba Salà de la Comparsa Fontanos D’Ontinyent en 2011 i dedicada a Vicent Plà Vaello i Juan Vaello Belver, Embaixador i Abanderat respectivament.
Va ser estrenada per la Agrupació Musical d’Ontinyent i en Novembre de 2011 va rebrer el Premi Euterpe a la composició musical de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.
La traduccció d’Antebellum al castellà es (Antes de la Guerra) que es quant és feien les embaixades.
Esta editada per L’Editorial Omnes Bands.
Poden vostes imaginar-se lo complicat que és enfrontar-se a un pentagrama en blanc i voler plasmar amb notes , ritmes , melodies , acords, ect… les emocions i sensacions de les persones que t´encarreguen un obra musical , i si l’encàrrec ve envoltat d’una gran càrrega sentimental encara ho és molt més.
Quan un grup d´amics de la Filà Aragonesos d’Alcoi em va fer aquesta proposta no ho vaig dubtar ni un moment.
Un gran amic, un gran fester i sobretot un germà per a tots ells, Octavio Sancho García , els va deixar de la manera més inesperada i volien retre-li un merescut homenatge en forma de pasdoble.
Al Cel és l´últim regal que li poden fer , per a que perdure en l’historia de la filà i les festes de moros i cristians, per llançar aquestes notes Al Cel per els carrers d’Alcoi, per a que Octavio disfrute aquestes melodies estiga on estiga.
Tan sols espere haver estat a l´altura composant-li a aquest gran amic i fester el pasdoble que és mereix.erir al oient noves sensacions sonores i ritmiques però sempre dintre dels canons estableds del que és una marxa mora.
Marxa Cristiana per a banda, Dolçaines i Sac de Gemecs.
Marxa de caire mitja-val ja que d’entre altres destaca el Mode Dòric, mode per excel·lència d’ aquest tipus de música que ens trasllada automàticament a una època de castells , princeses i guerrers.
Dedicada a Rafael Dominguez Borràs “Felo” fester de la Filà Almogavars de Cocentaina, regal dels seus germans amb motiu del seu 50 aniversari.
La marxa comença amb una dinàmica introducció on l’autor juga amb la rítmica i els silencis per crear efectes sonors sorprenents per a l’oient.
Seguidament les trompes , bombardins i tenors ens presenten el primer tema en tonalitat menor seguit d’una evolució del tema però exposat amb sac de gemecs que li dona un color sonor molt interesant al mateix.
Poc a poc la marxa evoluciona cap al primer fort o moment culminant que ens trasllada al tema B o “Trio” que no es més que una dansa mitja-val on l’instrument principal és el sac de gemecs i que s’exposa amb un doble contracant ,el primer de bombardins i trompes i el segon executat per els tenors i saxos alts que ens porten a la reexposició de la introducció que ens serveix de pont per a aplegar al segon fort .
En el mateix l’autor ha buscat que el tema siga el protagonista total instrumentat de forma coral buscant una sonoritat ampla i nítida , tan sols alterada per un contrapunt de trombons i trompes que, si cap, li dona molta més força per a aplegar al final on predomina l’intercanvi modal .
Encarrec de la Comparsa “Els Pacos” de Mutxamel.
Composat en conmemoració del 90 Aniversari de la Fundació de la Comparsa.
Va ser estrenat i enrregistrat en cd per la Banda L’Armonia d’Alacant .
Al carrer va ser la Banda de Penàguila l’encarregada de estrenar-lo en l’entrada de bandes de Mutxamel de dit Any.
Aquest pasdoble està basat en els temes de la popular Marxa Dels Pacos i el nom fa referencia a l’any de fundació de la comparsa…
Encàrrec de la Comparsa “Els Pacos” de Mutxamel en conmemoració de la seua capitanía mora de 2013 .
El nom fa referencia a la borsa que es pot vorer al tratge d’aquesta comparsa.
Aquesta marxa mora esta basada en els temes de la popular Marxa Dels Pacos.
Va ser estrenat i enregistrat en cd per la Banda L’Armonia d’Alacant i estrenada a l’entrada del mateix any per dita banda.
Marxa Cristiana per a Banda, Cor Mixte , Sac de Gemecs i Dolçaines.
Encarregada per la Filà Montañesos de Covadonga de San Blas (Alacant).
Dedicada a Sabrina Paredes Saugar, abanderada Alferecia de 2009 de la mateixa Filà. Aquesta marxa fou estrenada per la Unio Musical Contestana al XXXVII concert de música festera en Agost de 2009 actuant les agrupacións vocals “Eduardo Torres” d’Albaida y “Clarialba” de Montaverner, i el ballet d’Alicia Montava de Cocentaina.
Léncarregada de plasmarla al Carrer en l´alferecia dels Montanyesos va ser la Banda Instructiva Musical d´Alfarrasí .
Folixa Asgaya!!! Voldir en vasc ( Molta Festa).
Encarrec de la Comparsa Templaris de Mutxamel.
Composat en conmemoració del 50 Aniversari de la Fundació de la Comparsa.
Estrenada en concert i en l’entrada de Bandes del mateix any per la Societat Musical La Paz De Sant Joan.
El titol fa referencia als 9 festers fundadors que van eixir a la primera diana en l’any 1963.
Marxa Mora dedicada a Mateo Pérez Ferri ,Abanderat Moro per la Filà Mudejares de Cocentaina en l’any 2012.
I a la seua favorita i rodelles, Mª José Pérez Ferri, Joan García Pérezi Cristina García Pérez.
Fou estrenada en l’entrada de dit any per la Banda Tropical de Beniganim.
El nom fa referència al nom de l’abanderat però llegit de dreta a esquerre com es llig l’escritura arab.
Marxa encàrrec de Juan Carlos Calvo Torregrosa i Mª José Galiana Pérez, Capità i Favorita de la Filà Arquers de Muro de 2014 .
Està dedicada als seus fills i el nom fa referència a les primeres sílabes dels seus noms ,Daniel i Elena.
És va estrenar en concert per la Unió Musical de Muro i la Banda Instruciva Musical d’Alfarrasí va ser l’encarregada de fer-la sonar al carrer en l’entrada acompanyant al capità i la seua familia.
Marxa Composada a petició de D. Rafael Manuel Micó Pérez, sent aquest primer Tró de la Comparsa Bucaners d’Ontinyent.
Va ser un regal per a la seua esposa , Encarna Cucart Cuenca l’any que ella complia 40 anys. La peça festera, Bucanera, consta de 3 parts.
En la primera part es preten captar el fester perquè t’acompanye en un viatge. En la segona part les notes musicals compten com ha anat creixent i s’ha fet com a persona. En la tercera part la Bucanera mostra tot el seu caràcter jovial que ens espenta a l’explosió d’alegria final.
Fou estrenada per la Agrupació Musical d’Agullent.
Marxa cristiana de caire descriptiu que narra la Historia de la reconquesta en terres Contestanes des de el punt de vista del senyor del comtat, L´almirall sicilià Roger de Llúria, que a l´any 1304 es veu assetjat durant 3 dies per les tropes Mores conduides per Al- Abbàs ,que fins i tot li pren foc a la Vila Comdal sembrant el panic entre la población.
Però el senyor feudal , Roger de Llúria,demana ajuda a tots els senyors de les comarques del voltant de la nostra comarca per a defensar la población i finalment aconsegueix que els musulmans no la conquereixin.
Dedicada a Rafa Berenguer Santonja ,Capità cristià 2008 per la Filà maseros de Cocentaina i a la seua familia.
Bere està basada a petició del mateix capità en el famós pasdoble de Gustavo
Pascual “Rafael Ronda”, dedicat al seu avi i axí també li vol fer un xicotet homenatge en aquest important any.
Fou estrenada en concert per la Unió Musical Contestana i en l’entrada del mateix any per la Unió Musical de Múro.
Dedicada a Eduardo Payà Ferrandiz i Mª Teresa Martinez Vilaplana
Capità i Abanderada de la Comparsa Mozàrabes d’Ibi 2012.
Va ser un encàrrec dels companys de l’esquadra “Ca L’agüela” per acompanyar als càrrecs i dita esquadra el dia de l’entrada.
Fou estrenada el 2 de Setembre de 2012 en un emotiu concert de la Unió Musical d’Ibi al Centre Cultural del mateix poble.
El nom fa referència a les reminiscències àrabs de dita filà ja que must’arab és Mozarabe en nomenclatura bereber.
Marxa per a Banda, Cor Mixte i Dolçaines i Dedicada a Ángel Yacer Furió, capità cristià de 2007 de la Molt Hospitalària Filà dels Cavallers de Sant Joan de Jerusalem, més coneguda com els Hospitalaris de Torrent.
La marxa és va estrenar el 29 de juliol de 2007 en dita localitat Valenciana per l’Unió Musical Contestana.
És tracta d’una peça de caire medieval, guerrera i melangiosa basada en la conquesta de Jerusalem.
El text del cor ens mostra com el capità arenga a les tropes sota el lema
“La torre és nostra”, que a més, és la frase que resa l’escut d’aquesta filà de Torrent. La marxa te dues parts: la primera ens alentarà per a que lliberem el signe de la nostra fe, que és Jerusalem i després, atacarem amb els crits de “clameu cants de guerra, no tingueu por perquè la victòria és nostra”. Això és el que el cor clamarà ben fort.
Esta editada per L’Editorial Omnes Bands.
- cavallers-de-lluria 4:57
- 2.2-Al-Cel 5:48
- 2.4-Almugawir 5:29
- 2.5-Pacos-1923 5:16
- 2.6-Shukara 7:01
- 2.7-Folixa-Asgaya 5:17
- 2.8-9-del-Ravalet 5:19
- 2.9-Oetam 4:21
- 2.10-Dael 4:20
- 2.11-A-la-meua-banda 4:52
- 2.12-Bucanera 5:59
- 2.13-Bere 4:59
- 2.14-Mustarab 5:00
- Antebellum-cortada 0:28